• 福建成考网提供福建各院校成考辅导报名,咨询电话:0591-87666380
所在位置:福建成考网 > 试题题库 > 专起本 > 正文

2019年成人高考专升本《英语》考前提分试题及答案(二)

2018-11-30 15:54:30   来源:福建成考网    点击:
作者:福建成考
  第1卷(选择题,共125分)

  I. Phonetics( 5 points)

  Directions : In each of the following groups of words, there are four underlined letters or letter combinations marked A, B, C and D. Compare the underlined parts and identify the one that is different from the others in pronunciation. Mark your answer by blackening the corresponding letter on the Answer Sheet.

  

06.png

 

  Ⅱ. Vocabulary and Structure(15 points )

  Directions : There are 15 incomplete sentences in this section. For each sentence there are four choices marked A, B, C and D. Choose one answer that best completes the sentence and blacken the corresponding letter on the Answer Sheet.

  6. I'd rather marry a man who had a(n) __________ of humour than one who was very attractive.

  A. capability

  B. sight

  C. knowledge

  D. Sense

  答案:D

  7. The real trouble __________their lack of confidence in their faculty.

  A. lies in

  B. results in

  C. leads to

  D. brings about

  答案:A

  8. Well, let's put our heads together and find a(n)__________to the problem.

  A. measure

  B. way

  C. solution

  D. Method

  答案:C

  9. It' s bad policy for developing countries to sacrifice environmental protection to __________ economic growth.

  A. discourage

  B. weaken

  C. promote

  D. Create

  答案:C

  10. He did it __________gratitude for everything she had done for him.

  A. with

  B. in

  C. with regard to

  D. out of

  答案:D

  11. Stop making so much noise, for you are __________ me in my studies.

  A. attracting

  B. disturbing

  C. contracting

  D. Contacting

  答案:B

  12. If only the committee __________the regulations(规章) and put them into effect as soon as possible.

  A. approve

  B. will approve

  C. can approve

  D. would approve

  答案:D

  13. He claimed that he would be a __ in the presidential election, and would win the election at last.

  A. voter

  B. candidate

  C. partner

  D. Comrade

  答案:B

  14. He is quite thoughtless, for very seldom can he __________ other people' s troubles.

  A. agree with

  B. interfere with

  C. identify with

  D. rest with

  答案:C

  15. Let' s think of a situation __________this idiom can be used.

  A. where

  B. which

  C. that

  D. What

  答案:A

  16. We wouldn' t lose heart even if we __ again.

  A. would fail

  B. failed

  C. had failed

  D. Fail

  答案:B

  17. The general strike is a means of __________ the total authority of the government.

  A. informing

  B. recommending

  C. challenging

  D. Transforming

  答案:C

  18. Thoughts are expressed __________ words.

  A. by all means

  B. by no means

  C. by the way

  D. by means of

  答案:D

  19. I got caught in the rain and my suit __________

  A. has been ruined

  B. had been ruined

  C. has ruined

  D. had ruined

  答案:A

  20. The ship __________from behind the fog.

  A. drove

  B. emerged

  C. passed

  D. Turned

  答案:B

  Ⅲ. Cloze ( 30 points )

  Directions :For each blank in the following passage, there are four choices marked A, B, C and D. Choose the one that is most suitable and mark your answer by blackening the corresponding letter on the Answer Sheet.

  I once went to a town in the north of England on business.

  It was about 7:30 in the evening when I reached the hotel. The manageress, a strict old lady of about 60, showed me to my room. When I asked her what time dinner was, she said there was only one sitting at 6:30, and I had _____21_____it.

  "Never mind," I said. "I' m not very hungry. I' 11 just have a drink in the bar(酒吧) and a sandwich. "

  "Bar !" she____22______ her voice. "This is a respectable hotel, young man. If you want beer, you must go somewhere else. " She spoke____23______a glass of beer was a dangerous drug.

  I went to a bar and had some beer and sandwiches and then went to the cinema. At about 11:30 I_____24_____. Everything was in darkness. I knocked at the door, but nothing happened. The _____25_____ sound was the' church clock opposite, which suddenly struck the half-hour with such force that it made me jump. _____26_____a window opened upstairs. The old lady _____27_____ and asked me what was going on. I explained who I was and she let me_____28_____ after ten minutes' wait. She was in her nightdress. She told me seriously that guests were _____29_____ to be back in the hotel by 11 o'clock.

  I went to bed but could not sleep. Every quarter of an hour the church clock struck and at midnight the whole hotel shook with the noise. Just before dawn, I finally _____30_____

  When I arrived at breakfast, everyone else had nearly_____31_____ and there was not enough coffee to go round.

  "Did you_____32_____well, young man?" the old lady asked.

  "_____33_____, I don't think I could go through another night in that room," I replied. "I hardly slept at all. "

  "That" s because you were_____34_____ all night drinking !" she said angrily, putting ____35______ to the conversation.

  21. A. had B. passed C. missed D. Caught

  答案:C

  22. A. lost B. lowered C. dropped D. raised

  答案:D

  23. A. even if B. since C. although D. as if

  答案:D

  24. A. went to bed B. walked to a club

  C. returned to the hotel D. drove to a restaurant

  答案:C

  25. A. only B. sharp C. sweet D. last

  答案:A

  26. A. Firstly B. Wonderfully C. Unfortunately D. Finally

  答案:D

  27. A. came out B. got up C. looked out D. woke up

  答案:C

  28. A. down B. out C. back D. in

  答案:D

  29. A. ordered B. expected C. taught D. encouraged

  答案:B

  30. A. fell asleep B. went to bed C. got up D. gave in

  答案:A

  31. A. arrived B. done C. finished D. started

  答案:C

  32. A. play B. sleep C. eat D. do

  答案:B

  33. A. First of all B. Never mind

  C. To tell you the truth D. As a result

  答案:C

  34. A. away B. here C. down D. up

  答案:D

  35. A. an end B. a saying C. a joke D. a pause

  答案:A

  IV. Reading Comprehension ( 60 points )

  Directions :There are five reading passages in this part. Each passage is followed by four questions. For each question there are four suggested answers marked A, B, C and D. Choose the best answer and blacken the corresponding letter on the Answer Sheet.

  Passage One

  The dog has always been considered man' s best friend. Always noted for being particularly faithful in watching over children, he also has his place by the fireside, in the cow pasture, on the sheep range(放牧区), and beside the hunter in forest. He is easy to train, works hard, and often performs astonishing feats. And in the frozen polar regions he was once the principal motive power, before being lately displaced by the plane and helicopter.

  Because he howls or whines in the presence of impending death, the dog was once thought to have supernatural powers and believed to be capable of seeing gods and ghosts invisible to men .Actually, the .basis for these beliefs lies in the hound's sensibility to people' s feelings and his superior hearing ability and sense of smell, which enable him to detect signs hidden from human observation. His record of saving lives is outstanding, for he often gives warning of fire and other dangers not noticed by his master.

  The dog's major contribution, however, has been to medical research. Both his diet and his structure are comparable to those of the human being, and so he has been the subject Of countless demonstrations and experiments. Open-heart surgery has been made possible largely because of the dog. But his sacrifice has repaid his own species as well by safeguarding it from rabies(狂犬病) ,distemper, and other diseases.

  36. The article does not say whether the scientists' experiments with dogs have __________.

  A. benefited animals other than dogs

  B. served man

  C. helped other dogs

  D. contributed to medical knowledge

  答案:A

  37. The dog has always been noted for__________.

  A. protecting children

  B. assisting shepherds

  C. helping hunters

  D. herding cattle

  答案:A

  38. In the polar regions, the dog mainly__________.

  A. carried supplies

  B. provided companionship

  C. tracked prey

  D. herded caribou(驯鹿)

  答案:A

  39. Dogs are similar to human beings in __________.

  A. size

  B. structure

  C. temperament

  D. Appearance

  答案:B

  Passage Two

  Deep inside a mountain near Sweetwater in East Tennessee is a bady of water known as the Lost Sea. It is listed by the Guinness Book of World Records as the world's largest underground lake. The Lost Sea is part of an extensive and historic cave system called Craighead Caverns.

  The caverns have been known and used since the days of the Cherokee Indian nation. The cave expands into a series of huge rooms from a small opening on the side of the mountain. Approximately one mile from the entrance, in a room called-The Council Room", many Indian artifacts have been found. Some of the items discovered include pottery, arrowheads, weapons, and jewelry.

  For many years there were persistent rumors of a large underground lake somewhere in a cave, but it was not discovered until 1905. In that year, a thirteen-year-old boy named Ben Sands crawled through a small opening three hundred feet underground. :He found himself in a large cave half filled with water.

  Today tourists visit the Lost Sea and ride far out onto it in glass-bottomed boats powered by electric motors. More than thirteen acres of water have been mapped out so far and still no end to the lake has been found. Even though teams of divers have tried to explore the Lost Sea, the full extent of it is still unknown.

  40. It can be inferred from the passage that the Craighead Caverns presently serve as __________.

  A. an underground testing site

  B. an Indian meeting ground

  C. a tourist attraction

  D. a motor boat race course

  答案:C

  41. The Lost Sea is unique because it is __________.

  A. part of a historical cave system

  B. the biggest underground lake in the world

  C. listed in the Guinness Book of World Records

  D. the largest body of water in Tennessee

  答案:B

  42. Who located the Lost Sea in recent times?

  A. The Cherokee Indians.

  B. Tourists.

  C. Ben Sands.

  D. Scientists.

  答案:C

  43. What was found in "The Council Room"?

  A. A small natural opening.

  B. A large cave.

  C. Another series of rooms.

  D. Many old Indian objects.

  答案:D

  Passage Three

  Space is a dangerous place, not only because of meteors but also because of rays from the sun and other stars. The atmosphere again acts as our protective blanket on earth. Light gets through, and this is essential for plants to make the food which we eat. Heat, too, makes our environment endurable. Various kinds of rays come through the air from outer space, but enormous quantities of radiation from the sun are screened off. As soon as men leave the atmosphere they are exposed to this radiation. But their spacesuits or the walls of their spacecraft ,if they are inside, do prevent a lot of radiation damage.

  Radiation is the greatest known danger to explorers in space. The unit of radiation is called "rein". Scientists have reason to think that a man can put up with far more radiation than 0.1 rem without being damaged ; the figure of 60 rems has been agreed on. The trouble is that it is extremely difficult to be sure about radiation damage—a person may feel perfectly well, but the cells of his or her sex organs may be damaged, and this will not be discovered until the birth of deformed (畸形的)children or even grandchildren. Missions of the Apollo flights have had to cross belts of high radiation and, during the outward and return journeys, the Apollo crew accumulated a large amount of rems. So far, no dangerous amounts of radiation have been reported, but the Apollo missions have been quite short. We simply do not know yet how men are going to get on when they spend weeks and months outside the protection of the atmosphere, working in a space laboratory. Drugs might help to decrease the damage done by radiation, but no really effective ones have been found so far.

  44. The best title for this passage would be __

  A. The Atmosphere and Our Environment

  B. Research on Radiation

  C. Effects of Space Radiation

  D. Importance of Protection Against Radiation

  答案:C

  45. According to the first paragraph, the atmosphere is essential to man in that __________.

  A. it protects him against the harmful rays from space

  B. it provides sufficient light for plant growth

  C. it supplies the heat necessary for human survival

  D. it screens off the falling meteors

  答案:A

  46. We know from the passage that __

  A. exposure to even tiny amounts of radiation is fatal

  B. the effect of exposure to radiation is slow in coming

  C. radiation is avoidable in space exploration

  D. astronauts in spacesuits needn' t worry about radiation damage

  答案:B

  47. It can be inferred from the passage that __

  A. the Apollo mission was very successful

  B. protection from space radiation is no easy job

  C. astronauts will have deformed children or grandchildren

  D. radiation is not a threat to well-protected space explorers

  答案:B

  Passage Four

  Mrs. Peters stopped playing the piano when she began to work. She had lived in a very small flat, and there had been no room for a piano. But when she married, she had a new flat which was big enough for one. So she decided to get one and her husband agreed and helped her. She saved some money, and her parents gave her a generous amount of money for her birthday. Then she went to a shop and said, "I' ll choose whichever piano does not cost too much and fits into my living room. "

  When she had paid for the piano, the shop assistant asked her if she would like him to get it tuned (调音) evey few months. Mrs. Peters agreed.

  A few months later she heard from the shop that a man was coming to tune the piano at ten that morning. Now she had not cleaned the house yet, so it was dusty and untidy. Mrs. Peters hated having even the least amount of dirt, and felt ashamed whenever strange people saw her house like that. So she had to hurry.. to clean everything carefully. It meant a lot of effort, and it made her hot and tired, but anyhow, by the time the man arrived, everything was finished.

  She opened the door, and the man was standing there with a big dog. !" Good morning," the man said politely, "Will it disturb you if I bring my dog in, please? I'm blind, and he leads me wherever I go.

  48. Mrs. Peters had wasted her time getting everything clean as __________

  A. the dog would dirty the house

  B. the piano tuner could see nothing in the house

  C. the dog disturbed Mrs. Peters

  D. the piano tuner always took the dog

  答案:B

  49. Mrs. Peters was soon able to buy a piano because __________.

  A. her parents gave her all the money for it

  B. she saved enough money for it

  C. her husband gave her the money

  D. she saved some money and her relatives gave her the rest

  答案:D

  50. One morning,__

  A. a man was coming to repair her piano

  B. Mrs. Peters received a telephone call from the shop

  C. the piano was sent to her house at 10 o' clock

  D. Mrs. Peters was going to clean the house

  答案:B

  51. "It meant a lot of effort, and it made her hot and tired". Here "it" refers to __________

  A. hating dirt

  B. cleaning everything

  C. waiting for the man

  D. feeling ashamed of the dirty and untidy house

  答案:B

  Passage Five

  It seems so natural to put up an umbrella to keep the water off when it rains. But actually the umbrella was not invented as protection against rain. Its first use was as a shade against the sun!

  Nobody knows who first invented it, but the umbrella was used in very ancient times. Probably the first to use it were the Chinese, as early as the eleventh century B. C.

  We know that the umbrella was used in ancient Egypt and Babylon as a sunshade. And there was a strange thing connected with its use: it became a symbol of honour and authority. In the Far East in ancient times the umbrella was allowed to be used only by royalty or by those in high office.

  In Europe, the Greeks were the first to use the umbrella as a sunshade. And the umbrella was in common use in ancient Greece. But it is believed that the first persons in Europe to use the umbrella as protection against the rain were the ancient Romans.

  During the Middle Ages, the use of the umbrella practically disappeared. Then it appeared again in Italy in the late sixteenth century. And again it was considered a symbol of power and authority. By 1680, the umbrella appeared in France, and later on in England.

  By the eighteenth century, the umbrella was used against rain throughout most of Europe. Umbrellas have not changed much in style during all this time, though they have become much lighter in weight. It wasn't until the twentieth century that women's umbrellas began to be made, in a whole variety of colours.

  52. This passage talks mainly about __

  A. how the umbrella was invented

  B. why the umbrella was so popular in Europe

  C. the development of the umbrella

  D. who needed umbrella first

  答案:C

  53. Which of the following statements is NOT true about the umbrella?

  A. No one exactly knows who was the inventor of the umbrella.

  B. The umbrella was first invented to be used as protection against the sun.

  C. The umbrella changed much in style in the eighteenth century.

  D. In Europe the Greeks were the first to use the umbrella as a sunshade.

  答案:C

  54. A strange feature of the umbrella' s use is that it was used as __________.

  A. protection against rain

  B. a shade against the sun

  C. a symbol of honour and power

  D. a way of women' s decoration

  答案:C

  55. In Europe, the umbrella was first used against the rain __________.

  A. in China

  B. in ancient Egypt

  C. in Rome

  D. in Greece

  答案:C

  V. Daily Conversation ( 15 points )

  Directions :Pick out appropriate expressions from the eight choices below and complete the following dialogue by blackening the corresponding letter on the Answer Sheet.

  A. Yes, he does

  B. Would 9:30 be convenient

  C. Can I help you

  D. this is my name card

  E. out on business today

  F. It won' t be long

  G. make an appointment to see him sometime next week

  H. How long will it be

  A: Good morning !_____56_____?

  B: Yes, may I see your production manager, Mr. Smith, please?

  A: I am sorry. Mr. Smith is _____57_____.

  B: Well, I'd like to _____58_____.

  A: Let me check Mr. Smith' s diary. Just a moment. Yes, Mr. Smith doesn' t seem to be busy on Tuesday morning and Friday afternoon.

  B: Could I make an appointment for Tuesday morning?

  A: _____59_____?

  B : Yes, that' 11 be fine.

  A: I'll make note of that. May I have your name ,please?

  B: Yes,____60______. You can contact me any day.

  A: OK.

  B: Thank you very much ! Good-bye !

  A : Good-bye !

  56.答案:C

  57.答案:E

  58.答案:G

  59.答案:D

  60.答案:B

  第Ⅱ卷(非选择题,共25分)

  VI. Writing( 25 points)

  Directions :For this part, you are supposed to write a composition in English in 100 -120 words based on the following information. Remember to write it clearly.

  61.根据下面的汉语提示,写一篇题为“Why Should We Learn English”的短文。

  (1)英语现已成为一种国际语言;

  (2)现在大多数书籍、报纸和杂志都以英文出版和印刷;

  (3)学习英语需要耐心。

  答案:Why Should We Learn English

  English language has now become an international language. Many countries in the world use English and more people are learning English. Many people who attend the international conference, go abroad and do business with foreigners have to speak it.

  Nowadays ,most of the valuable books, newspapers and magazines are printed and' published in English. If we want ,to obtain more information and knowledge, we

  have to learn English well. English is certainly regarded as a tool of communication.

  Learning English needs patience. It is quite often for anyone to meet with trouble while learning English .In this case, to be patient is indeed very important. The only way for us to learn English well is to memorize new words, and read English articles patiently and carefully.

上一篇:2019年成人高考专升本《英语》考前提分试题及答案(一)
下一篇:2019年成人高考专升本《英语》考前提分试题及答案(三)

福建成人学历提升便捷服务

【考试时间:10月26、27日】

成人高考报名系统 成人高考成绩查询
距2019全国成人高考:仅剩 3 1 8
加入福建成考公众号
福建成考网
微信公众号
(扫一扫关注)
加入福建成考交流群
福建成考网
考生交流群(微信群)
(扫一扫加入)